2008. szeptember 7., vasárnap

Szülinap

Gergő 5 éves lett ma reggel. Teljesen önálló. Két keréken biciklizik, imádja a vizet, de úszni még nem tud. Teljesen egyedül öltözik, vetkőzik, kiveszi magának a ruhát, fürdés, fogmosás......Persze nem állandóan, hiszen még olyan kicsi, most született.....de ha vészhelyzet van, csinál mindent szépen.
Társasági lény, szereti, ha vannak körülötte. Irányítani is szeret, konok és makacs. Ugyanakkor jószívű és kedves, szinte sosem írigykedik. Fiúkkal és lányokkal egyaránt jól játszik.

Memoriajátékban, ha figyel, verhetetlen. Mindennel szívesen játszik, bár a kedvenc a LEGO minden formában. De mindez csakis, ha beszorul a lakásba. Minden percet a szabadban töltene, ha lehetne. Nagyon ügyes, jó mozgású, rossz nézni, ahogy hintázik, mászókázik. Nagyon bátor.

Szeret mesét hallgatni, mesekönyvezni, ugyanakkor egyáltalán nem érdekli, hogy kivülről tudjon verset vagy rövidebb történetet. Még sokszor elkalandozik a figyelme.

Szépen színez, vonalon belül marad, használja a színeket, de önálló kép rajzolásánál vagy festésénél, egy vagy két színt használ csak. Igazából rajzolni nem is szeret.

Gyönyörűen, tisztán beszél, szépen fogalmaz. Igazi nagy dumás, mindenkit levesz a lábáról.

Tesóját nagyon szereti, bár sokszor ezt elég fiúsan mutatja ki.

Észrevehetően kevesebbet bújik, hízeleg. Sokszor úgy kell puszit kérnem. Egyedül az esték és az elalvások olyanok még, mint kisebb korában. Valaki( szerencsére apját ugyanúgy imádja) bújjon oda,( hátat símogatni csak én símogathatok), meséljen neki.

Kezd nagyfiús lenni. Vannak barátai, élményei, mesélnivalója, önálló gondolatai, logikázik, kombinál és okosakat kérdez.

Olyan mint a legtöbb ötéves, okos ráadásul még szép is :)

Boldog szülinapot kincsem:




5 megjegyzés:

mamua írta...

sok boldog szülinapot Gergőnek!:)

Akecsk írta...

Boldogot Gergőnek utólag is! :)

tunesz írta...

boldogot Neki
tundesz

torkrisz írta...

Köszi csajok!

mamua írta...

jó reggelt! torkrisz itt lakik? :)