2008. június 10., kedd

Zanza

Cseresznye és időjárás

Eltelt egy hónap. Volt itt minden, jó is, rossz is, de legfőképp jég :(
Sok és sokszor. Ezt itt produkálta a jó öreg természet
Szerencsére a fáink megúszták, potyogott meg repedt persze a cseresznye, de annyi van , hogy nem tűnt vészesnek a veszteség. Rita, ha nem Párizs felé vettétek volna az irányt, most jöhetnétek egy jó kis cseresznyézésre, fiúk élveznék a fáramászással egybekötött csemegézést.
Ami inkább gáz, hogy a napi rendszeres esőnek köszönhetően a kivert cseresznye rohad, és mivel zsúfolt fürtökben lóg, rohasztja a szép, nagy, szomszéd szemeket is. Így most mozgósítottunk mindenkit, aki cseresznyét szeretne a fagyasztójába, vagy befőzni, lekvárnak, jöjjön és szedje. Az alsó ágakon meghagyjuk, ha itt lesznek a játszópajtások, legyen miről csemegézni.

A ház

Az úgy volt, hogy volt először egy pici lakásunk. Másfél szoba, panel. Szerettük, mindketten dolgoztunk egész napokat, csak aludni jártunk haza. Elég volt, kényelmes, könnyen rendben tartható. Sok-sok év után , mikor úgy éreztük, jöhetne a baba is, gondolkodtunk, tervezgettünk, számolgattunk, és nem tudtunk dönteni. Váltsunk, mire és mekkorára.
A lakóközösség nagyon jó volt, szerettünk ott lakni. Egy nap megláttuk a hírdetést a bejárati ajtón, hogy az elsőn, a mi lépcsőházunkban eladó a 4 szobás. Nézzük, meg, nem vesztünk vele semmit, legalább lesz mihez viszonyítanunk. Ilyen lepukkant lakást még nem láttam. Jó lenne, megérné, próba szerencse. Hirdettünk, és a második érdeklődő aki megnézte a mienket, rögtön meg is vette. Így cuccoltunk kétfelé. A felújitás alatt anyuéknál laktunk, az elsőt úgy csináltuk, hogy benne laktunk, na olyat mégegyszer soha !
Szép lett, mintha nem is panel lenne:) Jöhet a baba. Jött is. Akkor még úgy gondoltuk, ide jön a második is, és jó sokáig elférünk itt. DE:
-kaptunk egy ficánka örökmozgót
-mégiscsak kellett külön ebédlő( ebédeltetném ott naponta 2× azt, aki a panelkonyhát tervezte, harmadmagával, legalább két kajla kamasszal ), így nincs 2. gyerekszoba.
-a 2. év után csak aludni voltunk otthon. Első otthonunk a játszótér lett :)
Újból hírdettünk, nézelődtünk. Nem kellett senkinek egy full felújított első emeleti nagy lakás:(
Aztán mikor már rég nem is foglalkoztunk vele, ismerős pár kérdezte, nem akarjuk már eladni, őket lehet érdekelné.
Hajrá, nézzünk házat. 4 hónap leforgása alatt eladtunk, ( karácsony előtt egy héttel kiköltöztünk)vettünk, és belevágtunk egy építkezős felújításba.
Így most, remélhetőleg utolsó ( 3.) otthonunkat próbáljuk belakni. Álmaink utcájában. A központtól 3 percre gyalog, de mégis nyugis helyen. Jó döntés volt.

Eszter

5 hós lett. 63 cm és 6500 g. Mindkét irányban fordul a hasára, de a kezét még nem mindig sikerül kihúznia maga alól. Teljesen elolvad Gergőtől, úgy néz rá, mint egy bálványra.
Nem egy bújós baba. Ez olyan furcsa, mert Gergő, ha felvetem, már fúrta is be magát a nyakamba, főleg ha fáradt volt. Hát ő nem. CSak tartja magát és nézelődik, valamint nyöszög.
Hihetetlen hangon képes sírni, elég hatásos :( Jó kis ölbebaba, a szombati ebéd! el is készült délután 5-re. Vannak napok, mikor visít, mint egy választási malac, ha nem a tenyeremben van a popsija. SAjnos gyakran vannak ilyen napok. Nem lehet így elaltatni, nem lehet ringatni, nem szereti. Mondjuk simán attól hogy felveszem megnyugszik. Valamint még mindig nem alszik nappal rendesen. Hetek óta két verzió van, a jobbik: délelőtt egy óra, délután 30 perc; a rosszabb: 3× 15-20 perc, csakis szopi közben, vagy a babakocsi rázkódására. Legtöbbször összesen nincs meg az egy óra, mindezt reggel 6-este 9-ig sikerül előadni. A lakás leginkább háborús övezetre kezd hasonlítani.

Gergő

Okos, szép, kedves, jólnevelt- mindenkivel és mindenhol- kivéve velem és itthon. És vége az ovinak. Úgyhogy most játszóteret építünk, különben kinyírjuk egymást a nyár végére. Legalábbis belőle nem lesz nagykorú, ha így folytatja. Túlélésre játszom néha, hát ilyen a 4-5 éves dackorszak. Mikor mindkét porontyomnak ilyen tuti napja van, erősen elgondolkozom, kell ez nekem 3. kiadásban is :))

Nincsenek megjegyzések: