2008. május 6., kedd

Betegség: Eszter

És eljött a pillanat, mikor Eszter is rottyintott egy hatalmasat. Ő szerencsére nem tud tiltakozni a smecta ellen, egy nap alatt rendbe is jött. Lehet nem is a Gergő vírusa volt, mert Eszter anyagcseréje kicsit más. Csak anyatejet kap, amit olyan szinten hasznosít, hogy 5-6 naponta van nagydolog. Ez megy 3 hétig, azutén 1-2 napig mindnféle kakák előfordulnak,(színre állagra).Így szépen ismétlődik az egész. Ám egyik pillanatról a másikra, olyan rondán, hurutosan elkezdett köhögni, inkább elvittem Klári nénihez, ne menjünk így neki a hétvégének. Csütörtök este kezdtük az antibiotikumot( a mi drága doktornénink, csak a végső esetben írja fel, Gergő nem is kapott míg ovis nem lett ), mondván csúnya légcső és hörghurut járvány van, szinte csak picibabáknál, és egy nap alatt retenetesen sokat romlik az állapotuk. Ő azt mondja, ne várjuk meg hogy rosszabbul legyen.
Vasárnap volt a mélypont, délután és éjjel megállás nélkül nyögött, és hörgött. Nem sírt, csak nyüszögött, és félálomban volt. Kint aludtam vele a nappaliban, hétfőn mentünk is vissza az orvoshoz, ahonnan egy beutalóval megcéloztuk a kórházat.
6 napot voltunk bent, sok hasonló picivel. Eszter volt a legkisebb, a többség 6 hós volt. Mindenki ugyanezzel a betegséggel küzdött. A többiekhez képest Eszter nagyon jó állapotban volt, nem volt láza és az orra is tiszta volt mindvégig. Köhögni is nagyon keveset köhögött, de azt elég rondán. Egy tündér volt, jókedvű, gagyarászott, mosolygott, tűrte a kezelést. CSak éppen nem javult, folyamatosan hörgött, és egyre kevesebbet köhögött. Az 5. napon kapott egy fél szteroidos kúpot, ami délutánra teljesen rendbe is tette, így másnap el is hagyhattuk a kórházat.
Már tudtuk, hogy ő is tejfehérje érzékeny, az adjunktusnő szerint ez is közrejátszott, így én most szigorú tejmentes diétán vagyok. Bár a korházi dolgozók úgy gondolták, a tejmentes étrendembe belefér uzsonnára a túrórudi:)
Én allergiás vagyok kora tavaztól virágzó fákra, amik most ontják magukból a polleneket, valószinűleg ebből is örökölt tölem egy kicsit. Mihelyst lehet, megyünk allergiavizsgálatra.
A kórházi körülményekről most inkább nem ejtenék szót.... igen nagyon keleten lakunk...
A növérek, ápolók előtt pedig le a kalappal, mind nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, szeretettel nyúltak a kicsikhez.

Nincsenek megjegyzések: